Video Aspect Ratio: 16:9

Den Ilp

Wonen tussen de natuur en de metropool

In ontwikkeling

De transformatie van de locatie houthandel Sneek In Den Ilp. 

Een fraaie dorpse uitbreiding met water en voorzieningen.

Stand van Zaken

1e bijeenkomst omwonenden

Op 26 februari zijn circa 40 direct omwonenden ingegaan op de uitnodiging van ErfGoed om een eerste verkenning bij te wonen van de transformatie van het terrein van Houthandel Sneek te Den Ilp.


Ideeën, plannen, afwegingen, problemen en architectuur werden besproken en genoteerd. ErfGoed gaat aan de hand van de uitkomsten haar ideeën verder uitwerken.
Op korte termijn zullen de omwonenden hiervan op de hoogte worden gesteld. Daarnaast zijn we ook in gesprek met de gemeente over de verkaveling. 

Michiel Dekker start de bijeenkomst
Pepijn Godefroy van LA4sale aan het woord
Pieter Brink van B+O Architects aan het woord

2e bijeenkomst omwonenden

Circa 35 omwonenden waren op 15 mei jl. aanwezig bij de 2e bijeenkomst. 


Een van de lastige dilemma’s was de vroegtijdige betrokkenheid en daardoor het ontbreken van uitgewerkte plannen waardoor de beeldvorming  lastig bleek.

Ook zijn er veel vragen gesteld over het type woningen, of er sociaal gebouwd werd en vooral of er voor de lokale mensen gebouwd wordt. 


ErfGoed heeft al deze opmerkingen onderzocht en waar mogelijk verwerkt, ook was er een maquette mee voor de beeldvorming van de omwonenden.

Pepijn Godefroy van LA4sale presenteerde de aangepaste plannen en Pieter Brink van B+O Architecten presenteerde de woningen. 

Pepijn Godefroy van LA4sale aan het woord
Pieter Brink van B+O Architects aan het woord
Pepijn Godefroy van LA4sale aan het woord

3e informatie bijeenkomst

Op 2 december is er met de direct omwonenden een online informatieavond georganiseerd. In onderstaande link kunt u het deel van de presentatie bekijken.


Door de omwonenden zijn vragen gesteld over de hoogte van de appartementen in relatie tot de maximale hoogte van de woningen in het lint, de afstand van de appartementen  ten opzichte van het water.

Ook is gevraagd of het bouwblok van de de drie woningen aan de noordzijde verkleind kan worden zodat de afstand tot Waterrijk groter wordt en of de bestaande bomen behouden kunnen blijven.


Deze vragen worden binnenkort beantwoord en gemotiveerd.


Schrijf u in op de nieuwsbrief, u ontvangt dan een mail met nadere informatie en de link naar de presentatie.

erfgoed landelijk bouwen

47 woningen Houthandel Sneek

met 10 starterswoningen

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief

Persoonlijk contact over dit plan?

Belt u dan 072-5115373

50%
Inschrijven