PLAN NIEUWST ERF KOEKANGE

Een ontwikkeling van ErfGoed Landelijk Bouwen 

Stand van Zaken

ErfGoed Landelijk Bouwen

Inschrijving mogelijk voor Nieuwst Erf

sept-2023

Het nieuwst erf bestaat uit 11 woningen te weten;

- 4 middenwoningen van €225.000,- von

- 2 hoekwoningen van €275.000,- von

- 4 halfvrijstaande woningen

- 1 vrijstaande woning

ErfGoed Landelijk Bouwen

Overeenkomst getekend voor 11 woningen Koekange

aug-2023

Wethouder Gerrie Hempen van gemeente de Wolden en Michiel Dekker van ErfGoed hebben de overeenkomst getekend voor de realisatie van 11 woningen in Koekange (Drenthe) genaamd Nieuwst Erf.


Hieronder een presentatie over dit erf.

ErfGoed Landelijk Bouwen
ErfGoed Landelijk Bouwen

Online presentatie

okt 2020

Doordat het de komende periode lastig zo niet onmogelijk is om met grote groepen bij elkaar te komen hebben we een presentatie van het aangepaste plan online gezet.


Druk op onderstaande link om de online presentatie te bekijken!


https://erf-goed.nl/online-presentatie-nieuwst-erf


Laat ons weten wat u van de plannen vindt!

ErfGoed Landelijk Bouwen

Het Principeverzoek

B+O Architecten heeft in mei 2018 namens de heer Inberg een principeverzoek bij de Gemeente De Wolden ingediend met het verzoek tot medewerking aan de ontwikkeling en realisatie van een woonerf aan de Meester Harm Smeengeweg. 


Begin 2019 heeft de Gemeente besloten op voorwaarden mee te werken aan dit landelijke erf.  ErfGoed heeft samen met de Gemeente het plan, de verkaveling en de typologie van de woningen verder uitgewerkt.

ErfGoed Landelijk Bouwen

De locatie

Het plangebied  (oranje omlijnt)

Het plangebied  (oranje omlijnd)

 

ErfGoed Landelijk Bouwen

Het Nieuwe Erf en het Nieuwst Erf

Het planvoorstel

 De nieuwe overgang tussen dorp en ommeland wordt even eenvoudig als voor de hand liggend gevormd door een nieuwe dorpse straat tussen de Veldseweg en de Dorpsstraat, die nog iets doorloopt richting Uilengat. Aan deze ontspannen getraceerde straat vormt een variatie aan grotere en kleinere volumes een nieuwe dorpsrand naar het ommeland. Geen dichte rand, maar een luchtige open rand die veldjes en boomgaardjes insluit en zo een zachte overgang vormt.


Het plan oogt als bijna toevallig ontstaan en dat is ook de bedoeling, maar toch is de ruimte zorgvuldig gecomponeerd. Met name om de belangrijke zichten te behouden. Als eerste de lange zichtlijnen van en op de twee kerken. Vervolgens het zicht vanuit de Dorpsstraat naar het ommeland halverwege en het zicht op de agrarische hoekwoning aan het begin van de nieuwe straat.

Als laatste zijn er kleine en grotere groene ruimtes in het plan ingeweven waardoor alle bestaande woningen zoveel mogelijk ook hun zichten behouden.