Video Aspect Ratio: 16:9

Prinses op de Es

Een Drents erf aan de Ansener Es

Verkocht

www.erf-goed.nl

Prinses op de Es

Een Drents erf aan de Ansener Es

Verkocht

Prinses op de Es

De Prinses is woonrijp gemaakt. 

De esticonplaten, de Drentse keitjes en gebakken klinkerverharding zijn aangelegd. 

Ook de hagen, bomen en grondspots zijn aangebracht. 

De laatste woning is verkocht.

woonrijp


Luchtfoto van het fraaie ensemble


www.erf-goed.nl/prinses-op-de-es

Energieneutrale woningen

fraaie architectuur, samenhang en een mooi erf met bankjes en verlichte bomen

Een traditioneel boerenerf, maar met een moderne invulling

Dit geldt zowel voor de bebouwing als de buitenruimte, de ‘groene voet’ van het erf. De vrijstaande woningen zijn eigentijdse vertalingen van Saksische boerderijen. Kloeke kappen stralen een landelijk beeld uit, zoals de oude esdorpnederzettingen. Forse insnijdingen zorgen voor oases van licht in de woning. Elke woning krijgt een flinke privé tuin (vanaf 3.500 m2).
Ruimte voor en in uw tuin

Vrijheid in architectuur

De veiligheid van buren, de privacy van wonen in het landschap

Van de vier kavels, zijn er drie gebouwd en bewoond.

Heeft u interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend haalbaarheidsonderzoek!

Verkocht

Woning de Boomgaard heeft een zuidwestelijke ligging met uitzicht over de boomgaard en weilanden. Het maximaal te bebouwen oppervlak bedraagt 475m2 en het perceel is groot ca.3.560m2.

De gerealiseerde woning heeft een inhoud van circa 1.300m3 en is eind 2016 opgeleverd.

Verkocht

De Es, met een rayaal te bebouwen oppervlak van 475m2 voetprint, biedt enorme mogelijkheden. Van kantoor, garages tot enkele paardenstallen; u kunt het allemaal onder één dak realiseren. Alle ruimte rondom uw woning, het perceel is groot 3.560m2. U heeft uitzicht over de Ansener Es en de achtergelegen weilande.

Verkocht

Woning De Weide staat op een perceel van ca.3.760m2 en een tuinsituering op het zuidoosten met uitzicht over de weilanden.

De woning is ongeveer 3.500m3 groot, is energieneutraal en heeft geen gasaansluiting.  De woning is 30,8mtr lang en 15m1 breedt.

Verkocht

Woning De Kraal bestaat uit twee volumes. Het hierboven afgebeelde linker volume is het woongedeelte en het rechter volume voorziet in parkeren, berging en stalruimte voor de paarden. Het perceel is circa 4.500m2 groot en de inhoud van de woning is 1.275m3.

Geef zelf invulling aan uw woning en tuin

Binnen de regels van het beeldkwaliteitsplan is er veel mogelijk, de mogelijkheden zijn onvoorstelbaar. Luxe en rijk of juist  eenvoudig en simpel. Voor u alleen samen, voor het hele gezin, hobby's zoals paarden, auto's; het past hier allemaal onder één dak. Laat u verrassen en neem contact met ons op!Sfeer van traditioneel boerenerfFlinke prive tuin vanaf 3500 m2Landelijke omgeving

Beeldkwaliteit

Het beeldkwaliteitsplan bevat de welstandscriteria voor de architectonische uitwerking van de nieuwe bebouwing en de inrichting van het erf. Het beeldkwaliteitsplan is een onderdeel van het bestemmingsplan en is leidend boven de bepalingen in het bestemmingsplan en welstandsnota en is een toetsingskader voor de binnenkomende bouwaanvragen.


Met vier nieuwe woningen één groen geheel te maken dat net als een boerenerf van vroeger een mooi landelijk ensemble vormt. Een ensemble waar het heerlijk en gezelligheid wonen is met de veiligheid van buren. Om ervoor te zorgen dat er een gebalanceerde eenheid tussen woningen is, worden er materialen en vormen met richtlijnen voorgeschreven. 

 

 

 

Landschap

De prinses ligt aan een kleine es (kamp). Met haar ensemble van woningen wordt een Drents erf met boerderij en schuren, misschien een bakhuisje en hooimijt, benaderd. Houtwallen geven het ritme van de verkaveling aan. Hagen voorzien de bebouwing van een ruime kraag, die weidegronden laten de bebouwing de ruimte om zichzelf te kunnen laten zien en het landschap niet te domineren.

Wonen rond een binnenerf en fraaie boomgaard

Het binnenerf is ongeveer 1.370m2 groot en is eigendom van de bewoners. De boomgaard beslaat circa 3.670 m2 en is toegankelijk voor de bewoners maar blijft eigendom van de eigenaar van woning De Kraal (4).

Rustiek wonen in Ansen

U bent niet de eerste die uw oog op deze prachtige plek laat vallen! De eerste vermeldingen van het dorp gaan terug tot in de 10e eeuw. Ansen was toen minder dan een gehuchtje, gelegen aan een pad dat van het huidige buurdorp Ruinen naar Dwingeloo liep. Keuters verbouwden hun eten op de vruchtbare essen en stuurden hun schapen naar de heide.

Het pad loopt er nog steeds. Op de akkers wordt nog steeds geboerd en de schapen voelen zich altijd nog koning van de heide. Veel van het leven dat hier vroeger geleefd werd, is nog zichtbaar. In de Saksische boerderijen met hun zware rieten kappen, in het landschap om het dorpje heen. In de oude eiken, de vruchtbare essen en de zanderige schapenpaadjes die richting de schrale heide leiden. En niet te vergeten de grazige beekdalen verderop.

 De Ansener Es

 De Huiskamer te Ansen

Koningen van de heide