Eerste omgevingsvergunningen zijn afgegeven - Knooperf de Veldboer
14 april 2017 

Eerste omgevingsvergunningen zijn afgegeven - Knooperf de Veldboer

De ontwikkeling van Knooperf de Veldboer is een stap dichterbij gekomen. En daarmee ook comfortabel wonen in de karakteristieke landelijke omgeving van Langeveen in Overijssel. Nadat begin februari het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden, zijn nu de eerste omgevingsvergunningen verleend voor twee halfvrijstaande woningen.

Royale buitenruimte

Daarmee onderschrijft gemeente Tubbergen de aanpak van ErfGoed Landelijk Bouwen om nieuwbouw te realiseren met respect voor de traditionele knooperf-structuur, waar alle wegen tussen akkers en weilanden uitkomen op het boerenerf. Het ontwerp met maximaal 12 woningen en veel buitenruimte met paden, hagen, bomen op royale kavels versterkt niet alleen de ruimtelijke kwaliteit van het erf, maar ook die van de omgeving.

Eind juni bouwrijp

De omgevingsvergunningen voor de halfvrijstaande woningen, de drie rijwoningen en twee vrijstaande woningen zullen op korte termijn verleend worden. Inmiddels is ook het nutstracé aangelegd en zal de locatie eind juni bouwrijp gemaakt worden.

Nog niet alle kavels op Knooperf de Veldoer zijn verkocht, maar nu wordt wonen in dit groene paradijs een reëel vooruitzicht. Hoe mooi en smaakvol het wordt? Woningen 2, 8, 10 en 11 zijn nog beschikbaar.

Reactie plaatsen