Bouw Knooperf in volle gang
08 september 2017 

Bouw Knooperf in volle gang

Voortgang bouw Knooperf de Veldboer te Langeveen

Publicatie Tubantia d.d. 06-09-2017

KNOOPERF IN LANGEVEEN GENIET GROTE BELANGSTELLING

LANGEVEEN – Van de twaalf kavels op het knooperf De Veldboer in Langeveen zijn er al acht verkocht. Begin dit jaar is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden, waarna de grond in juni bouwrijp werd gemaakt en de bouw kon beginnen.

Voortgang bouw Knooperf de Veldboer te Langeveen

Voortgang bouw Knooperf de Veldboer te Langeveen

 

Voortgang bouw woningen Knooperf de Veldboer

Voortgang bouw woningen Knooperf de Veldboer te Langeveen

Marcel Tettero 06-09-17, 16:27 Laatste update: 07-09-17, 08:43 

Volgens directeur en eigenaar Michiel Dekker van projectontwikkelaar Erfgoed in Alkmaar zijn de bouwers allemaal mensen die een band hebben met het dorp. Maar als de belangstelling langzaam opdroogt zoekt de projectontwikkelaar kopers elders in Nederland. Dekker noemt het project De Veldboer een succes en verwacht dat de overige vier kavels (waaronder één kavel voor starters) over een jaar verkocht zullen zijn. ”Op vier hectare komen slechts twaalf woningen”, zegt Dekker, die daarmee het bijzondere karakter van het project wil onderstrepen. ”Je hebt hier alle ruimte, een prachtig uitzicht op de natuur in de directe omgeving en toch woon je vlakbij de basisschool, de kerk en het dorpshuis van Langeveen.”

Akkers
Het kenmerk van een knooperf is dat de wegen tussen de akkers en de weilanden uitkomen op een centraal gelegen, voormalig boerenerf; een knooppunt waaromheen de woningen komen te staan.

 

Lees in de link het gehele artikel.
https://www.tubantia.nl/tubbergen/knooperf-in-langeveen-geniet-grote-belangstelling~a08ab3a4/

Reactie plaatsen