Bouw Warder Weide gestart
02 maart 2017 

Bouw Warder Weide gestart

Nieuwbouw in Warder Weide eindelijk van start 

Na een lang ontwikkelingsproces en succesvolle verkoop kan begonnen worden met de bouw van het nieuwbouwproject aan de Warder Weide in Warder. Op vrijdag 3 februari markeerde wethouder Hans Schutt onder toeziend oog van burgemeester Lieke Sievers, wethouder Gina Sombroek en de kopers het slaan van de eerste paal met een ludieke handeling.

Eerste paal Warder Weide geslagen door wethouder Hans Schutt

Viering eerste paal Warder Weide

Burgemeester Lieke Sievers en Michiel Dekker van ErfGoed

Proosten op de geslaagde eerste paal van Warder Weide

Op het voormalige agrarische erf van melkveehouder Jan van der Deure zullen onder meer geschakelde, halfvrijstaande en vrijstaande woningen verrijzen, mooi ingepast in de landschappelijke omgeving. Dat ging niet zonder slag of stoot. Diverse ontwikkelaars beten hun tanden stuk op dit project, totdat in 2014 ErfGoed de melkveehouderij kocht en de ontwikkeling voortvarend ter hand nam. Samen met gemeente en provincie werd een landschappelijk woningbouwplan ontworpen.

Vrij baan voor de ontwikkeling
Ondanks de zorgvuldige communicatie en inspraakronde met de omwonenden bleek een gang naar de raad van state onvermijdelijk. Opnieuw vertraging. Op 12 februari 2016 leidde dat tot een uitspraak ten gunste van de verdere ontwikkeling. Daarmee was de weg vrij om de verkoop te starten. Op 21 mei vond een open dag plaats, waarmee direct alle 8 projectmatig te bouwen woningen op Warder 52 werden verkocht en diverse opties werden genomen op de 6 kavels.

Geplande oplevering in september 2017
“In oktober en november volgden de sloop en het bouwrijp maken van het terrein. Omdat de grond in Warder nogal slap is en zonder maatregelen de wegen behoorlijk verzakken, was het nodig ze voor te belasten om de zetting te versnellen”, vertelt Michiel Dekker van ErfGoed, dat als doel heeft hoogwaardige landschappelijk projecten te ontwikkelen. Aannemer Friso uit Sneek start volgende week daadwerkelijk met de bouw. De oplevering van de woningen is gepland in september 2017.

Reactie plaatsen