1e Paal Linden Erven te Uffelte geslagen
12 juli 2017 

1e Paal Linden Erven te Uffelte geslagen

De eerste paal voor de woningen op Linden Erven in Uffelte is een feit.

Bekijk hier het filmpje.

Woensdag 12 juli 2017 heeft wethouder Erik van Schelven van de gemeente Westerveld, symbolisch de start van de bouw op Linden Erven ingeluid. Onder toeziend oog van Bertje Bouwvakker sloeg wethouder Van Schelven met een groot formaat houten hamer de eerste paal in de grond. Op het moment de paal diep genoeg was geslagen, verscheen er met luid gesis witte ‘rook.

Eerste paal geslagen door wethouder Erik van Schelven

Met het slaan van de symbolische eerste paal voor Linden Erven, is de bouw van 20 woningen ingeluid.

Deze uitbreiding van Uffelte wordt gerealiseerd door ErfGoed BV samen met B+O Architecten en LA4Sale.

Linden Erven is een bijzonder plan. Niet alleen door de locatie maar ook door de wijze waarop het plan is ontwikkeld en ontworpen. Het bouwt voort op de ‘landelijke dorpse rand’ van Uffelte met veel groen, knusse straatjes en een losse speelse verkaveling, met diverse type woningen. In fase 1: drie-onder-een-kap (alle drie al verkocht), 4 halfvrijstaande woningen (3 al verkocht) en 7 bouwkavels (4 verkocht).

Michiel Dekker van ErfGoed en Bertje bouwvakker

Nu voor 10 woningen de koopovereenkomst is getekend, kan Hunebouw uit Hoogeveen daadwerkelijk met de bouw beginnen!

Wat vooraf ging

Het begon in 2008 toen woningcorporatie Actium een plan had laten maken bestaande uit 20 woningen. Korte tijd later volgde de crisis waardoor de corporaties niet zonder meer konden investeren in projectontwikkeling. Nadat diverse andere ontwikkelplannen toch niet haalbaar bleken te zijn, heeft ErfGoed in 2012 de locatie van Actium gekocht en de ontwikkeling voortvarend ter hand genomen.

De woningbouw zit weer in de lift, ook in het landelijk gebied. Consumenten ontdekken de waarde van wonen in een rustieke omgeving, maar stellen daar ook eisen aan, qua comfort, materiaalgebruik en landelijke inpassing. Dat is op het lijf geschreven van ErfGoed Landelijk Bouwen. Wij zien een groeiende animo voor onze landelijke woningbouwprojecten en werkwijze.

Champagne bij start heiwerk Linden Erven te Uffelte

ErfGoed is een samenwerking van landschapsarchitect La4sale, B+O architecten en Dekker Projectontwikkeling en heeft als doel hoogwaardige landschappelijke projecten te ontwikkelen.

Reactie plaatsen