Erve Wink Woonrijp opgeleverd
31 maart 2020 

Erve Wink Woonrijp opgeleverd

In februari is de laatste woning op plan Erve Wink opgeleverd waardoor ErfGoed de definitieve verharding, beplanting, verlichting en inrichting heeft laten aanbrengen. Firma Otten Infra uit Wapse heeft de verhardingen aangelegd waaronder de Drentse keitjes en de gebakken klinkers. Hoveniersbedrijf Benthem heeft een kleine 500 meter hagen aangebracht en de verschillende Erfbomen. De grondspots zorgen voor een fraaie indirecte verlichting.

Concept
Het concept van Erve Wink is gebaseerd op de ‘Ontwikkelingsvisie Ansen in het landschap’ van de gemeente De Wolden uit 2005. Belangrijk uitgangspunt van deze visie is dat bouwen in en aan het landschap een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en dus landschappelijke kwaliteit in de directe omgeving moet inhouden.

Een ruim collectief erf verbindt de woningen en biedt tevens volop ruimte om elkaar te ontmoeten en om te spelen. Iedere woning heeft een ruime, omhaagde tuin. Voor op het erf ligt een boomgaard met een geïntegreerde wadi.

Kortom: een groen en ruim opgezet eigentijds erf, geïnspireerd op de bijzondere oorspronkelijke bebouwing die hier nog steeds het beeld bepaalt. En dat alles gelegen in een prachtig, veelal nog kleinschalig esdorpenlandschap vol verrassingen.

Geen erf zonder tuin!
Kenmerkend voor Erve Wink zijn de royale tuinen, afgezoomd met een beuken- of meidoornhaag. Meidoorn wordt van oudsher niet voor niets veel toegepast in Drenthe: het is een dichte haag die het vee binnen hield en indringers weerde. Vandaag de dag biedt een meidoornhaag een ideale nestgelegenheid voor kleine vogels en biedt privacy aan de bewoners.

Binnen de haag is er alle ruimte voor een moestuin, kippen of een tuinfeest. Geef uw fantasie ruim baan en u tover uw kavel eenvoudig om tot uw eigen paradijsje. Een fraai eiken houten hek biedt toegang tot de verschillende tuinen.

Erve Wink heet u welkom!

Jan
Door

Jan

op 15 Jun 2020

Jammer dat je niet even op de koffie bent geweest

Reactie plaatsen