Startpunt Hoogste Punt Erve Wink, Ansen
19 juli 2017 

Startpunt Hoogste Punt Erve Wink, Ansen

Het hoogste punt voor de woningen op Erve Wink is een feit. Woensdag 19 juli heeft wethouder Jan ten Kate samen met Bertje Bouwvakker een vlag gehesen die het hoogste punt van woningbouwplan Erve Wink inluidde. Met een luide knal en een hoop confetti werd duidelijk dat het hoogste punt was bereikt.

Kijk hier de film.

Hoogste punt viering plan Erve Wink met bertje

De bouw van Erve Wink betekent het begin van de woningbouw op de plaats van de vervallen bebouwing op Om de Kamp 22 in Ansen. De start was in 2008 toen woningcorporatie Actium een plan had laten maken bestaande uit meerdere woningen. Korte tijd later volgde de crisis waardoor de corporaties niet zonder meer konden investeren in projectontwikkeling. ErfGoed heeft in 2012 de locatie van Actium gekocht en de ontwikkeling ter hand genomen.

Viering hoogste punt plan Erve Wink te Ansen met wethouder jan ten Kate

Feestelijk moment hoogste punt plan Erve Wink

Woonplan Erve Wink 

Erve Wink is een bijzonder plan. Door de locatie, het ontwerp en de voorgeschiedenis, maar vooral ook omdat het landschap en het landelijk beeld in alles centraal staat.

Inmiddels zijn zeven van de acht woningen verkocht. Alleen de vrijstaande (bouw)kavel 3 staat nog te koop. Hieruit blijkt dat kopers de vorm van zorgvuldig landschapsbouw door ErfGoed kunnen waarderen.

ErfGoed is een samenwerking van landschapsarchitect La4sale, B+O architecten en Dekker Projectontwikkeling en hebben als doel hoogwaardige landschappelijke projecten te ontwikkelen.

Reactie plaatsen