Van Melkveebedrijf tot Wonen aan een Erf in Warder
13 februari 2018 

Van Melkveebedrijf tot Wonen aan een Erf in Warder

Het project Warder Weide (Warder 52 van familie v/d Deure) is enige jaren geleden vaak in het nieuws geweest. Eerst was het een ontwikkelaar die de grond na de koop niet kon betalen waarna een andere ontwikkelaar de locatie kocht maar kort daarna failliet ging. Uiteindelijk heeft ErfGoed de locatie gekocht en ontwikkelt. De provincie had zich tegen eerdere plannen gekeerd maar in goed overleg met Gemeente én Provincie is er een plan gekomen welke de goedkeuring kreeg van alle partijen.

Het voormalig agrarisch erf is inmiddels voor een groot deel woonrijp gemaakt en de eerste bewoners wonen er sinds november. Eind dit jaar volgt het laatste deel woonrijp maken maar het resultaat is naar ons idee op nu al erg fraai.

Leuke details zijn onder andere de (deels hout)lantaarnpalen en dat de voortuinen van de rijwoningen en halfvrijstaande woningen door ons zijn aangelegd (en niet gewijzigd mogen worden).

De ontwikkeling én het behoud van de Landschappelijke kwaliteit staat bij ons bovenaan. Wij brengen dan ook de hagen aan, er zijn geen schuttingen toegestaan tegen openbaar gebied, wij brengen de verharding aan in de voortuinen (geen wijzigingen toegestaan) en ook tuinpoortjes worden ook door ons aangebracht.

Dakkapellen aan de voorzijde, overschilderen in andere kleuren of zonder goedkeuring supervisor een aanvraag omgevingsvergunning indienen zijn allemaal niet toegestaan.

Erg streng zult u denken maar hiermee behouden we de (landelijke) kwaliteit en het geldt voor iedereen, ook voor de buurman.

Meer informatie over ons en onze plannen vind u op www.erf-goed.nl

Mocht u meer informatie willen dan staan wij u graag te woord.

Reactie plaatsen