Impressie nieuwst erf koekange B+O Architecten
Nieuwst Erf Koekange
Michiel Dekker
Nieuwst Erf Koekange
11/09/2023
1 min
0

Ontwerpbestemmingsplan 11 woningen Nieuwst Erf te Koekange in procedure

11/09/2023
1 min
0

Wij willen u graag informeren over een bijzonder plan voor een nieuw woonerf in het fraaie dorp Koekange. Het gaat om het Nieuwst Erf, een landelijke uitbreiding met 11 woningen aan de Meester Harm Smeengeweg. Dit plan is een vervolg op het Nieuwe Erf, dat eerder gerealiseerd is aan de andere kant van de weg.

Het Nieuwst Erf bestaat uit 6 rijenwoningen, 2 twee-onder-een kapwoningen en 1 vrijstaande woning, die allemaal in een landelijke stijl gebouwd worden. De woningen worden omgeven door groene ruimtes, zoals veldjes en boomgaardjes, die zorgen voor een zachte overgang naar het omliggende landschap.

Het Nieuwst Erf is bedoeld voor de inwoners van Koekange, met voorrang wordt er daarom toegewezen aan de inwoners van Koekange. Er zijn 6 woningen in de categorie middelduur waarvan 4 sociale woningen. U kunt zich hier inschrijven op de woningen.

Het ontwerpbestemmingsplan voor het Nieuwst Erf ligt vanaf heden tot en met 20 december 2023 ter inzage. U kunt het plan online bekijken op de website Ruimtelijke Plannen of na het maken van een afspraak inzien op het gemeentehuis. Als u een afspraak wilt maken om het plan op het gemeentehuis in te zien, kunt u bellen naar 14 0528.

Als u wilt reageren op het ontwerpbestemmingsplan, kunt u tot en met 20 december schriftelijk of mondeling een reactie geven bij de gemeenteraad. Schriftelijk kunt u dit doen via Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. Voor het geven van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via 14 0528.

Onze verwachting is dat het bestemmingsplan in het eerste kwartaal van 2024 zal worden vastgesteld. Uitgaande dat het bestemmingsplan hierna onherroepelijk wordt zou de bouw medio eind 2024 kunnen aanvangen.

Reacties
Categorie├źn