ErfGoed en de Circular Business Design Track
06 juni 2018 

ErfGoed en de Circular Business Design Track

Na een cursus van enkele dagen heeft ErfGoed woensdag 6 juni jl. op de Transitiemarkt in Hoofddorp een korte Pitch gegeven aan bestuurlijk Noord Holland waarin aan bod kwam wat de Circulair Business Design Track voor ons als bedrijf als waarde heeft toegevoegd en wat Gemeenten en Provincies moeten doen om dit mogelijk te maken.

Tijdens de workshop “Circular Business Design Track” hebben we samen met collega bouwers/ ontwikkelaars inzage en handvatten gekregen te bekijken in welke mate we een stap kunnen zetten naar Circulair ontwikkelen. De cursus werd afgerond met een presentatie van Randy Dijkstra aan onder andere de gedeputeerde Jack van der Hoek, verschillende medewerkers van de Provincie en de collage bouwer/ ontwikkelaars.

Aan het eind van de middag begon de transistiemarkt in Hoofddorp.

In de door provincie Noord-Holland samen met ClickNL georganiseerde workshops Circulaire Economie (CIRCO) krijgen bedrijven concrete handvatten aangereikt om aan de slag te gaan met innovatie om toekomstbestendig te worden.

Hieronder een korte samenvatting van de Circo Business Design Track

  • CIRCO is een 3-daags programma voor MKB en startups waarin je kennis maakt met de principes van de circulaire economie en de mogelijkheden van circulair ondernemen, nieuwe business kansen ontdekt en slimme ontwerpstrategieën voor jouw onderneming verkent. Je gaat naar huis met een plan om je circulaire ambities waar te maken en je eigen organisatie te transformeren tot circulaire koploper. Daarnaast heb je inspirerende circulaire ondernemers ontmoet. Meer dan 200 bedrijven gingen je voor, waaronder Starbucks, NS, Philips en Dopper
  • Tijdens de laatste workshop van de track word je voorbereid om de stap te maken naar de realisatie van waardevolle circulaire producten, diensten en businessmodellen. Dit begint met het identificeren van het beste concept uit de Ideate workshop. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid, gevolgen voor bedrijfsvoering en natuurlijk naar de circulaire impact. Je krijgt hierdoor inzicht in de mogelijke consequenties en haalbaarheidscriteria: kennis die je ook na afloop gericht kunt inzetten. Daarna wordt een roadmap opgesteld met concrete vervolgstappen op de weg naar de realisatie van de concepten.
  • Aan het eind van de dag doe je een pitch om je voor te bereiden straks je klanten, collega’s en stakeholders te overtuigen van jouw plannen. Je verlaat de workshopserie uitgerust met een concrete propositie voor klanten, de tools en kennis om circular design in te zetten om producten, diensten businessmodellen te ontwikkelen die passen in een circulaire economie.

Met vriendelijke groet,

Team ErfGoed Landelijk Bouwen

Reactie plaatsen