Update GroenZuidHeiloo, Zandzoom November 2023
31 oktober 2023 

Update GroenZuidHeiloo, Zandzoom November 2023

Graag brengen wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwbouwwijk Zandzoom Heiloo en de daarin gelegen Kamer Zuid met plan GroenZuidHeiloo.

Zoals u wellicht weet, is het bestemmingsplan Zandzoom Heiloo in september 2021 vernietigd door de Raad van State. Dit betekent dat er een nieuw bestemmingsplan moet worden gemaakt, dat rekening houdt met de verkeerseffecten en stikstof. De gemeente is met de ontwikkelende partijen in gesprek om het bestemmingsplan aan te passen. 

Het ontwerpbestemmingsplan voor de nieuwbouwwijk is nagenoeg gereed en de gemeente is voornemens om dit jaar het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen. Het ontwerpbestemmingsplan beschrijft de gebruiks- en bouwmogelijkheden voor het gebied. Wanneer het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kunt u deze online raadplegen via Ruimtelijke plannen of inzien op het gemeentehuis.

Zandzoom en GroenZuidHeiloo

Zandzoom is een toekomstig nieuw, landschappelijk (woon)gebied in Heiloo, waar ongeveer 1.300 woningen komen. Het gebied kenmerkt zich door historische linten, veel groen, zicht op akkers en bollenvelden, strandvlaktes en duinen in het westen en polders in het oosten. De agrarische bedrijven en akkers maken plaats voor een ruim opgezette groene woonwijk. De Zandzoom Heiloo is opgedeeld in vijf deelgebieden (kamers), die elk een eigen karakter en sfeer hebben. 

Kamer Zuid is het meest zuidelijke deel van Zandzoom Heiloo en vormt een relatief groene overgang tussen Heiloo en Limmen. Hier komen 187 woningen, waarvan 173 op de gronden van HBM. 

GroenZuidHeiloo ontwikkelt 165 gedifferentieerde (verschillende type) woningen in de kamer Zuid. Het gebied heeft een landelijke sfeer, met veel open ruimte en zicht op de omgeving en landschap. Het verkavelingsplan is geïnspireerd op het erf, de buurt, de villa en het buurtschap/de buitenplaats.

Er komen verschillende typen woningen, variërend van sociale huur- en koopappartementen, middeldure woningen, tot vrijstaande villa’s. Met minder dan 14 woningen per hectare is kamer Zuid erg ruim opgezet. Alle woningen zijn energiezuinig en voorzien van zonnepanelen, warmtepompen en slimme meters. De wijk heeft een eigen park met koffiebar, vele groene plekken met diverse speel- en sportmogelijkheden. Bezoek hier de projectpagina.

Makelaarsteam

Vol vertrouwen met betrekking tot de nieuwe bestemmingsplanprocedure hebben wij besloten om alvast een makelaarsteam aan ons te verbinden.  Ze zijn laaiend enthousiast en staan al in de startblokken om woningbouwproject GroenZuidHeiloo in de 'Kamer Zuid' aan u te gaan presenteren. Eerst zijn ze op de achtergrond aan de adviserende kant voor ons bezig en dan volgend jaar als aanspreek-en servicepunt voor u!

Het passende team dat wij hebben geselecteerd is:

VLIEG Makelaars

Alkmaar OG Robijnstraat 7 1812 RB Alkmaar 072 - 511 06 00 alkmaar@vlieg.nl

Vos Makelaardij Heiloo

Stationsweg 87 A, 1851 LJ Heiloo 072 - 533 18 95 info@vosmakelaardij.nl

Vos en VLIEG gaan de samenwerking met ons aan om zowel de starters- en betaalbare koopwoningen tot de villa's onder de aandacht van onze lokale bevolking te brengen.

Als u geïnteresseerd bent in een woning in de nieuwbouwwijk, kunt u zich nu alvast inschrijven via onze website. U ontvangt dan regelmatig updates over de voortgang van het project en de start van de verkoop. Wees er snel bij, want de belangstelling is groot!

Wij hopen dat u net zo enthousiast bent over het nieuwsbouwplan van GroenZuidHeiloo als wij. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,
Team GroenZuidHeiloo BV

Reactie plaatsen