1e informatieavond transformatie Houthandel Sneek te Den Ilp
27 februari 2019 
in Den Ilp

1e informatieavond transformatie Houthandel Sneek te Den Ilp

Circa 40 omwonenden zijn ingegaan op de uitnodiging van ErfGoed om een eerste verkenning bij te wonen van de transformatie van het terrein van Houthandel Sneek te Den Ilp. De sfeer was gemoedelijk maar aftastend, er werd druk gespeculeerd over de verkaveling.

Michiel Dekker van ErfGoed heeft een toelichting gegeven hoe ErfGoed ontwikkelt. Pepijn Godefroy van LA4sale, grondlegger van Waterlands Wonen, heeft het plan en twee varianten van de verkaveling toegelicht. Vervolgens heeft Pieter Brink van B+O Architects het onderdeel beeldkwaliteit toegelicht. Hierna was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De plannen werden in basis positief ontvangen en vanzelfsprekend werden er ook kritische opmerkingen en suggesties gemaakt. Er klonk een gezonde dosis sceptis, namelijk “eerst zien dan geloven”.

ErfGoed zal de feedback meenemen en bekijken wat zij kan verwerken. Afgesproken is dat ErfGoed opnieuw de omwonenden zal benaderen om te laten zien in hoeverre de opmerkingen en suggesties verwerkt kunnen worden.

Reactie plaatsen