ErfGoed koopt locatie De Vries Kozijnen te Gorredijk (6,5ha)
04 april 2018 

ErfGoed koopt locatie De Vries Kozijnen te Gorredijk (6,5ha)

 

De locatie van De Vries Kozijnen in Gorredijk, eigendom van Merin, is verkocht aan ErfGoed Landelijk Bouwen. Jarenlang was de voormalige kozijnenfabriek een vertrouwde verschijning in Gorredijk.

“Over de toekomstplannen met het terrein aan de Joducus Heeringastraat 3 gaan we in gesprek met gemeente en omwonenden”, aldus Michiel Dekker van ErfGoed. “Wat de bestemming ook zal worden, het zal in ieder geval de signatuur van ErfGoed dragen.”

Het terrein beslaat 6,5 hectare, grenst aan de dorpskern en wordt omringd door woningen. Dekker: “Deze plek opnieuw inrichten met bedrijven is dan niet het meest wenselijk. Woningbouw, zorg en recreatie ligt meer voor de hand. De invulling ervan ligt nog helemaal open en zal in overleg met de gemeente en bewoners vorm krijgen.” Lukt dat niet dan kunnen we altijd weer een focus leggen op het vestigen van bedrijven.

ErfGoed is een landelijk opererende vastgoedontwikkelaar uit Alkmaar en staat erom bekend dat het – vooral in het landelijke gebied – hoogwaardige (woning)bouwprojecten realiseert met respect voor en fraai ingepast in de omgeving. In ErfGoed werken de architecten van B+O Architectuur en Interieur, de landschapsarchitecten van bureau la4sale en de ontwikkelaars van Dekker samen.

Merin, eigenaar en verhuurder van kantoor- en bedrijfsruimte in ruim honderd eigen gebouwen in heel Nederland, ging in het najaar van 2015 over tot sloop van de fabriekshallen van wat ooit de grootste werkgever van Gorredijk was. “Het terrein biedt daardoor nu alle ruimte voor een mooie nieuwe toekomst”, aldus Transaction & Redevelopment Manager Martijn Slegers van Merin.

G.den Os
Door

G.den Os

op 21 Jun 2018

N.a.v. bovenstaand artikel wil k vragen of de locatie al een bestemming heeft. Het lijkt mij een zeer geschikte locatie om er te bouwen voor senioren die graag een aangepaste ,maar niet kleine woning willen realiseren, duurzaam,energieneutraal met eventueel voorzieningen die gezamenlijk gebruikt kunnen worden.Gaarne uw reactie. Met vriendelijke groet, G.den Os

Blaauw
Door

Blaauw

op 13 Jul 2018

ontwerp een kleine binnenhaven,/passantenhaven,met daaromheen, gebouwen,kleinschalige winkeltjes,(gericht op de varende recreant),met eventueel ,met op de 2e verdiepng wooneenheden.

H Bron
Door

H Bron

op 09 May 2019

NB Op de foto aan het einde (links) van het betreffende perceel, ligt niet de Hegedyk maar de Jod. Heringastraat

Richard
Door

Richard

op 10 Jan 2020

Is er al meer bekend over dit project?

Reactie plaatsen