Uitbreiding kern Bergharen met 22 nieuwe woningen
11 februari 2020 

Uitbreiding kern Bergharen met 22 nieuwe woningen

P E R S B E R I C H T

11 februari 2020

Plan Kerkenweide zorgt voor extra woningbouw in Bergharen

De gemeente Wijchen ondersteunt het plan van ontwikkelcollectief Erf-Goed Landelijk Bouwen en van den Bosch Vastgoed om 22 nieuwe woningen in de kern van Bergharen te ontwikkelen. Erfgoed presenteert haar plannen halverwege april aan de inwoners. Begin maart worden de directe omwonenden van de bouwlocatie al geïnformeerd. Zij zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Erfgoed betrekt inwoners nadrukkelijk bij de verdere uitwerking van de plannen.

Passend in omgeving
Het plan Kerkenweide, met zicht op de twee kerken, ligt aan de zuidoostelijke rand van Bergharen. De 22 nieuwe woningen sluiten aan bij de huidige bebouwing en passen bovendien in de landelijk omgeving van de kern.

Verschillende woningtypen
Er worden verschillende typen woningen gerealiseerd op de Kerkenweide. Van rijtjeswoning tot vrijstaande woning. Voor starters, maar ook met de mogelijkheden voor bijvoorbeeld seniorenwoningen.

Wethouder Geert Gerrits van Wonen is enthousiast: “Het is mooi dat naast het lopende CPO-initiatief en enkele kleinschalige initiatieven, nu ook dit plan van de grond komt in het dorp Bergharen. Daarmee spelen we zo goed mogelijk in op de huidige en toekomstige woonbehoeftes. Wat mij betreft een mooi plan, met een goede mix van woningen dat bijdraagt aan de leefbaarheid. Als gemeente hebben we daarom positief gereageerd op het initiatief van Erf-Goed.”

Presentatie plannen
Ontwikkelaar ErfGoed heeft direct omwonenden en de leefbaarheidsgroep inmiddels uitgenodigd voor een besloten informatiebijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst worden de plannen voor Kerkenweide gepresenteerd. Halverwege april organiseert ErfGoed een open informatiebijeenkomst voor inwoners en geïnteresseerden. Datum, tijd en locatie van die bijeenkomst worden nog bekend gemaakt.

Voor meer informatie: www.erf-goed.nl

Reactie plaatsen