Inloopbijeenkomst en Overeenkomst getekend 23 woningen Kerkenweide
13 december 2023 

Inloopbijeenkomst en Overeenkomst getekend 23 woningen Kerkenweide

Op dinsdag 12 december hebben Gemeente Wijchen en ErfGoed Landelijk Bouwen de handtekeningen gezet onder de anterieure overeenkomst voor de bouw van 23 woningen in plan Kerkenweide te Bergharen. Aansluitend vond er een inloopbijeenkomst plaats. Kerkenweide is een samenwerking tussen ErfGoed en Van den Bosch Vastgoed, die een landelijke uitbreiding willen realiseren in het dorp Bergharen. Het project omvat verschillende typen woningen, zoals vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen en levensloopbestendige woningen. Ook zijn er afspraken gemaakt over de bouw van vier sociale huurwoningen door woonstichting De Kernen.

De inloopbijeenkomst was bedoeld om alle inwoners en geïnteresseerden te informeren over de plannen en de stand van zaken. De bijeenkomst was druk bezocht, er waren ongeveer 80 mensen aanwezig. De bezoekers konden de verbeelding bekijken als onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt bij de gemeente Wijchen. Ook konden ze het vastgestelde verkavelingsplan bekijken, dat inzicht geeft in de indeling en de locatie van de woningen. Daarnaast waren er impressies te zien van de beoogde beeldkwaliteit van de woningen, die passen bij het landelijke karakter van het dorp.

De reacties van de bezoekers waren overwegend positief. Veel mensen waren enthousiast over de mogelijkheid om een nieuwe woning te kopen of te huren in Bergharen. Er was vooral veel belangstelling voor de betaalbare woningen, die een maximale koopprijs hebben van €355.000,- en seniorenwoningen. Veel geïnteresseerden hadden ook vragen of opmerkingen over het project, bijvoorbeeld over de start verkoop, de planning of de inschrijfprocedure met voorrang aan lokale inwoners van Bergharen. Deze werden beantwoord door de medewerkers van ErfGoed, Van den Bosch Vastgoed en de gemeente Wijchen, die aanwezig waren om uitleg te geven en feedback te verzamelen.

Vriendelijke groet,
Team ErfGoed

Abram Wildeman
Door

Abram Wildeman

op 20 Jan 2024

L S. Lees nu het 'verslag' van 12.12.23. Was idd. goed om te zien dat de plannen enig houvast krijgen. Wij, mijn vrouw en ik, zijn erg benieuwd naar het concrete tijdsplan ....wanneer aanmelden, hoeveel kans maak je en wanneer staan de woningen er..?

Reactie plaatsen